BURSA ORHANGAZİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güvenlik Toplantısı

2017/2018  Eğitim Öğretim yılı güvenlik toplantısı ilçemiz kaymakamlık konferans salonunda 04/10/2017 tarihinde saat 10:00 da ilçemiz kaymakamı sayın Dr. Yalçın YILMAZ başkanlığında gerçekleştirildi.
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güvenlik Toplantısı

ilçemiz okullarının güvenlik konuları başta olmak üzere ,uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele konularının ele alındığı toplantıya ilçemiz kaymakamı sayın Dr. Yalçın YILMAZ Başkanlığında ilçelerimizdeki üst düzey yetkilileri, okul aile birlik temsilcileri,okul müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Dr.Yalçın YILMAZ,  Okul güvenliğinin  altını çizerek, “ Çocuklarımızın rahat huzurlu bir eğitim alması için hepimiz, öğrenci velileri, okul aile birlikleri, servis sorumluları ve kim varsa birbirimize yardımcı olmak zorundayız. Birinci hedefimiz güvenli eğitimdir. Güvenli eğitim yapabilmemiz için güvenli bir ortam lazım. Güvenli bir ortamda güvenli işler sağlanır ”dedi.

Belediye başkan yardımcısı Necmettin ŞAHİN, “ Eğitim, Öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte bizlere düşen görev çocuklarımızın, gençlerimizin ve öğrencilerimizin en güvenilir, en sağlıklı ortamlarda kaliteli bir eğitim almalarını sağlamaktır. Biz de belediye olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız. Okullarımızla ilgili gerek eğitim gerek çevre düzenleme ile ilgili ihtiyaçlarda birçok katkımız oldu bundan sonra da olmaya devam edecek. Her çocuk ve gencimiz bizim için çok kıymetlidir. Onların en iyi şekilde yetişmeleri için bütün imkanlarımızı seferber etmeye hazırız”diye konuştu.

İlçe milli eğitim müdürü Hüseyin KARATOSUN;İlçemiz okullarının güvenlik elamanı açığı olduğu ve en azından dış mahallerde kalan liselere birer güvenlik personelinin istihdam edilmesinin yararlı olacağını dile getirdi.

Toplantıda yapılan konuşmalarda, başta okul müdürleri olmak üzere tüm yetkili birimlere gerekli uyarılar yapıldı. Öğrencilerin her türlü kötü alışkanlık ve davranışlardan uzak tutulabilmesi, servis ve kantin işletmeciliği gibi sağlık ve can güvenliği içeren hassas konularda okul yönetimlerinin tüm gayret ve dikkatleriyle çalışması gerekliliği vurgulandı.

Konuşmaların ardından söz alan katılımcılar, okullardaki ihtiyaç, talep ve önlemler konusundaki görüşlerini iletirken, başta orhangazi Kaymakamı Dr.Yalçın YILMAZ ve orhangazi Belediye Başkan  Yrd. Necmettin ŞAHİN olmak üzere tüm ilgili amirler gerekli notları alarak, çözümleri konusunda çalışmalar yapılacağı, gerekli önlemlerin alınacağı ve takipçisi olunacağını belirttiler.

04-10-201704-10-201704-10-201704-10-2017

Camikebir Mah. Tozkoparan Cd. Hükümet Konağı B Blok Orhangazi BURSA - 0224 573 51 79

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.