BURSA ORHANGAZİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

3D Tasarım ve Baskı Atölyesi

Orhangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürütücülüğünü yaptığı Orhangazi Bilim Şenliği TÜBİTAK 4007 kapsamında 3D (Üç boyutlu) Tasarım ve Baskı Atölyesi gerçekleştirildi.
3D Tasarım ve Baskı Atölyesi

 

Orhangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürütücülüğünü yaptığı Orhangazi Bilim Şenliği TÜBİTAK 4007 kapsamında 3D (Üç boyutlu) Tasarım Ve Baskı Atölyesi gerçekleştirildi.

Orhangazi Ortaokulu Robotik sınıfında sabah ve öğlen olmak üzere iki grup ile gerçekleşen atölye çalışmasında öğrenciler 3D Tasarım ve Baskı atölyesinde 3D yazıcıların nasıl çalıştığını ve 3D yazıcılarla neler yapılabildiğini öğrendiler. 3D tasarım programlarından biri olan Tinkercad  ile 3D tasarım yapmayı öğrenen öğrencilerimiz 3D yazıcıdan  örnek bir modelin baskısının alınmasını da tecrübe etmiş oldular.

Atölyeyi ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin KARATOSUN öğrencilerle yaptığı sohbette onların vatanını, milletini, bayrağını; milli ve manevi değerlerini seven, koruyan bireyler olmalarının yanında  güzel ülkemizin yarınlarının çok daha iyi olabilmesi için azim ve özveri ile çalışmaları gerektiğini vurguladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin KARATOSUN ayrıca “Hayal edip tasarladıkları ürünleri somut bir madde olarak ellerinde tutabilmek öğrencilerimiz için mükemmel bir deneyimdir. 3 Boyutlu Tasarım ve Baskı uygulamaları “Ben de yapabilirim” özgüvenini öğrencilerimize ölçülü bir biçimde kazandırmada oldukça etkili bir yöntem. Hem icadı hayat buluyor hem de nerede hata yaptığını canlı ve uygulamalı örnek üzerinden görebiliyor. Onların sınır tanımayan güzellikteki hayal dünyalarına ket vurmadan imkânsızı öğretmek yerine onları çözüm aramaya yönlendirmek, o anki teknolojik imkânların yetmediği kısımları da ileride çözebilmelerine olanak sağlayabilir. İşin özü şu ki; eğitim içerisine teknolojiyi doğru yerinde ve doğru zamanında yerleştirdiğimizde asıl verimi elde ederiz. Bunun için de yeniliklere ve farklı bakış açılarına daima açık kalmalı ve ‘Nasıl kullanılabilir?’, ‘Gerçekten de hangi noktada ihtiyaç var?’ soruları düşünülerek hareket edilmelidir.Böylece ülkemiz  dünyadaki teknoloji devleri arasında arzuladığımız yeri alabilecektir.” dedi.

3D Modelleme Nedir ve Ne İşe Yarar?

Görülebilen herhangi bir ürünü model diye tanımlayabiliriz. O modellerden birisini sanal ortamda gerçekçi ölçülerinde ve derinliğe sahip bir şekilde oluşturmaya ise 3D modelleme denir. Diğer bir deyiş ile 3 boyutlu modelleme diye adlandırılır. 3D modellemenin kullanıldığı bir çok sektör mevcuttur. En yaygın kullanım alanları arasında mimari modelleme ve görselleştirme yer almaktadır. Ayrıca 3D modelleme endüstriyel alanlarda da kullanılabilir. Kısacası üretimi yapılan her obje yada benzeri durumlarda 3d modelleme ile o ürünün ya da mekanın modellemesi ve görselleştirmesi yapılabilir.

22-09-201722-09-201722-09-201722-09-201722-09-201722-09-201722-09-201722-09-201722-09-201722-09-2017

Camikebir Mah. Tozkoparan Cd. Hükümet Konağı B Blok Orhangazi BURSA - 0224 573 51 79

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.