BURSA ORHANGAZİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Kamuoyunun Bilgisine (Okul Dönüşümleri)

İlçemiz Kamuoyunda ve Basın Organlarında zaman zaman çıkan haber ve yorumlar üzerine aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur
Kamuoyunun Bilgisine (Okul Dönüşümleri)

Kıymetli Orhangazililer.

Bilindiği üzere 6287 sayılı " İLKÖĞRETİM VE EĞİTİM KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİKYAPILMASINA DAİR KANUN" 11 Nisan 2012 Tarih ve 28261 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun kapsamında eğitim sistemimiz zorunlu 12 yıla çıkarılmış ve 4+4+4 olarak uygulanması hükme bağlanmıştır.

4+4+4 sistemi ile İlkokullar, Ortaokullar ve Liseler 4 er yıla çıkarılmış olup bu okulların müstakil olarak normal eğitime geçmeleri de  yine aynı kanun kapsamında hükme bağlanmıştır.

Kanunun yürürlüğe girdiği 2012 yılından itibaren ülkemizde, Bursa il genelinde ve tüm ilçelerinde ilkokullar, ortaokullar ve liseler birbirlerinden ayrılarak müstakil okullar haline getirilmiş ve dönüşümler tamamlanmıştır.

2015 yılı sonuna kadar kanun gereği tamamlanması gereken dönüşümler bu güne kadar çeşitli nedenlerden  dolayı ilçemizde yapılamamıştır. Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz, İlçe Müdürlüğümüzden konu ile ilgili gerekçeli savunma istemiş ve 2016 yılında tamamlanması gerektiği tarafımıza resmi olarak bildirilmiştir. Ayrıca bu husus yarıyıl tatilinde müdürlüğümüzün teftişini yapan müfettiş heyetinin raporunda da belirtilmiştir.

Yukarıda belirtildiği üzere, İlçemizde yapılması gereken Okul Dönüşümleri müdürlüğümüzün veya diğer kurumların şahsi tercihi değil, 6287 sayılı kanun gereği olup yapılması zorunludur.

Orhangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilgili kanun kapsamında yapılması gereken okul dönüşümlerini 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı sonunda tamamlamak üzere çalışmalara başlanmıştır.

Bu kapsamda ilk olarak Orhangazi Anadolu Lisesi Arapzade mahallesinde yeni yapılan 24 derslikli binaya taşınmış olup boşalttığı okul Ortaokul olarak planlanmıştır.

"1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda belirtilen Eğitim Öğretimin Genel Esasları ve Temel İlkeleri", "6287 Sayılı Kanun",  "İlçemiz Eğitiminin Genel Verileri" ve "Öğrencilerimizin Menfaati" doğrultusunda Yapılacak olan Okul Dönüşümlerinde uygulanacak esaslar şu şekilde belirlenmiştir;

1-Okul dönüşümlerinden ilçe merkezimizdeki tüm İlkokul ve Ortaokullarımız etkilenecektir.

2-Okul dönüşümlerinden sonra veli ve öğretmenlerimizin istemeleri halinde;

   a-İlkokullardaki öğrencilerimizin öğretmenleri değişmeyecektir.

   b-Ortaokullardaki öğrencilerimizin öğretmenlerinin değişmemesi için imkanlar dahilinde azami gayret gösterilecektir.

3-Dönüşümlerde kurumların menfaati değil "Öğrencilerimizin Menfaati" amaçlanacaktır.

4- Öncelikle İlkokullar ve Ortaokullar birbirlerinden ayrılarak müstakil okullar haline getirilecektir.

5-Müstakil hale getirilen okullarda fiziki imkanlar dahilinde normal eğitim yapılacaktır.

6-İlkokul ve Ortaokul öğrencileri mümkün olduğu kadar ilçe merkezinde kalacak şekilde planlama yapılacaktır.

7-Bazı okullarımız taşınacak, bazıları kapatılacak ve ihtiyaç duyulan yeni okullar açılacaktır.

8-Kayıt bölgelerinin sıhhatli bir şekilde oluşturulmasına özen gösterilecektir.

9-Liselerimizde kontenjanlar yeniden düzenlenecek, Mesleki ve Akademik eğitim dengesi sağlanacaktır.

10-İlçemizdeki tarihi önemi olan okullar yaşatılmaya çalışılacaktır.

 

Değerli Orhangazi Kamuoyu

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak temel görevimiz "insana hizmet", temel felsefemiz "insan merkezli olmak" tır.

Yapacağımız tüm çalışmalarda Eğitim Öğretiminin bilimsel gerçeklerinden hareketle, ilçemiz değerlerini dikkate alacak ve önceliğimizi "insana hizmet" olarak belirleyeceğiz.

Hiçbir kurumu veya kuruluşu ön plana almayacağımız gibi, bir diğerini de arka plana itmeyeceğiz. Hiçbir kurumu koruma ve kollama adına öğrencilerimizi mağdur etmeyeceğiz. Aksine yaklaşık 14 bin öğrencimizin tamamının daha rahat, daha huzurlu ve daha verimli bir eğitim görmelerine imkan hazırlayacağız.

Dönüşüm sonrası bazı öğrencilerimiz daha yakın okullara giderken, bazı öğrencilerimiz ise biraz daha uzak okullara gitmek durumunda kalacaklardır.

Ancak unutmamalıyız ki, biraz daha fazla yol yürümenin vereceği zarar (aslında bu da bir faydadır), ikili ve birarada eğitimin verdiği zararın yanında bir hiçtir.

Müdürlüğümüzce yapılacak okul dönüşüm planlaması, İlçemiz İdari Kadrolarınca, İlimiz Maarif Müfettişlerince, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ve Bakanlığımızca incelenip onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek olup "ortak akıl" ürünü olacaktır.

İlçemizin İdari Kadroları ile yapılan diğer bir planlama ile ümit ediyoruz ki en kısa zamanda ilçemize kazandırılacak 4 okul binası ile ilçemizde tüm okullarımız müstakil ve normal eğitim yapan kurumlar haline gelecektir.

Değerli Orhangazililer.

Yukarıdaki belirtilen hususlar haricinde kamuoyunu yanlış ve yanlı yönlendirmeye yönelik haber ve yorumlara itibar edilmemesini, yapılacak okul dönüşümlerini şahsi veya siyasi hesaplarına alet etmeye çalışanlara prim verilmemesini, dönüşümler sonunda ilçemizin tüm öğrencilerinin daha rahat, daha huzurlu ve daha verimli eğitim ortamlarına kavuşmalarına ve başarılarının artmasına vesile olacağının bilinmesini rica eder, saygılarımızı sunarız.

Orhangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

 

 

 

 

 

Camikebir Mah. Tozkoparan Cd. Hükümet Konağı B Blok Orhangazi BURSA - 0224 573 51 79

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.